Acties

Regelmatig hebben we leuke prijsvragen, winacties en (tijdelijke) activiteiten waar je als school, de klas, of thuis aan kunt meedoen. Bekijk de acties en doe mee!

Vraag gratis de nieuwe Smaaklesmap aan!

De Smaaklesmap heeft een update gehad. Alle lessen zijn samen met het Voedingscentrum aangepast aan de nieuwste inzichten rondom voeding. Alle basisscholen kunnen nu de herziene map gratis aanvragen (op=op)!

      • Alle overige geïntereseerden kunnen gebruik maken van ons gratis digitale materiaal (vanaf september 2017 is ook hier het vernieuwde materiaal te vinden) of kunnen de vernieuwde lesmap (vanaf september 2017) kopen via de webshop.

Vraag de gratis Smaaklesmap aan

websitebannernieuweSmaaklesmap.png

Zomerfruitbingo

De zomer door met zomerfruit! Heb jij deze fruitsoorten al eens geproefd? Vink de soorten die jij hebt gegeten deze zomer aan op de poster. Eet jij er meer dan je vriendjes, vriendinnetjes en ouders?

Download hier de poster:

zomerfruitbingo.pdf

Moestuinactie

In het voorjaar hebben scholen moestuinzaadjes kunnen aanvragen. Deze moestuinactie hoorde bij de Smaakmissie Moestuin.

Wanneer oogst je broccoli en wanneer is snijbiet volgroeid? Bekijk de oogsttips van Sharonne de Tuinvrouw!

Header moestuin.jpg

Stel je vraag aan kinderen in Afrika over hun eten en win het kookboek ROOTS kids!

Deze actie is afgelopen. De prijswinnaars zijn bekend en hebben bericht gehad.

2_kokki_globe.jpg

In het voorjaar is aan kinderen in heel Nederland gevraagd wat ze altijd al wilden weten over de eetgewoonten van kinderen in Afrika. Bijna 100 vragen zijn opgestuurd! Afgelopen maand is de Rabobank Foundation naar Afrika geweest om de antwoorden op alle vragen te verzamelen.

De leukste vragen worden beantwoord in het kookboek 'ROOTS kids' voor en door kinderen uit Nederland en Afrika. De leerlingen die de leukste vraag hebben gesteld krijgen allemaal het kookboek als prijs! Alle prijswinnaars hebben een persoonlijk bericht ontvangen.

Lees meer over de actie en bekijk de foto's van de reis!

Vul de enquete over Smaaklessen in en maak kans op een Smaakleskist

De enquête over het lesmateriaal van Smaaklessen is inmiddels gesloten. Allemaal bedankt voor het invullen!De prijswinnaars van de gruitboxen en Smaakleskist zijn bekend en hebben een persoonlijk bericht ontvangen.

NME leskist.png


Hanna Goedee
Nely Bouma

Lisbeth v.d. Molen

Eveline de Vries


Allemaal gefeliciteerd!

Sub_hoofd_490x330px_leerlingen.jpg