jongen voert smaakexperimenten uit

Natuur- en milieu educatie

Voor NME-centra is er nu een speciale uitleenkist Smaaklessen!

In de afgelopen jaren is de Smaakleskist opgenomen in het uitleenaanbod van een groot aantal NME-centra. Leerkrachten kunnen het dichtsbijzijnde uitleenpunt opzoeken en daar de Smaakleskist lenen. Verschillende NME-centra organiseren ook speciale  activiteiten rondom Smaaklessen. Denk aan workshops, een schooltuinenproject of een tentoonstelling.

japans ontbijten

Smaakleskist NME

Voor NME-centra is er een speciale uitleenkist. Deze bevat de lesmap Smaaklessen en allerlei gebruiksmaterialen. Lees meer over de uitleenleskist Smaaklessen. Ook zijn er allerlei ondersteunende documenten beschikbaar (zoals een inhoudsopgave, inpakinstructie en boodschappenlijst)  die de uitleen voor zowel het NME-centra als de leerkracht gemakkelijker maken.

Smaaklessen koppelen

NME organisaties hebben regionaal/lokaal een belangrijke makelaarsfunctie richting scholen. Wijs in deze contacten scholen op het bestaan van andere activiteiten die bij Smaaklessen aansluiten. Denk aan een excursie naar een boerderij, tuinbouwlessen of andere NME-leskisten over het onderwerp voeding. Misschien biedt de GGD of een diëtist in uw regio ook wel activiteiten aan die goed bij Smaaklessen aansluiten!

U kunt scholen ook altijd wijzen op het EU-Schoolfruitprogramma. Scholen die meedoen met EU-Schoolfruit ontvangen een bepaalde periode gratis groenten en fruit voor alle leerlingen. Na de gratis periode worden scholen gestimuleerd zelfstandg door te gaan met het eten van groenten en fruit op school. Lekker, leerzaam en gezond!

Lunchen in de kring