Acties

Regelmatig hebben we leuke prijsvragen, winacties en (tijdelijke) activiteiten waar je als school, de klas, of thuis aan kunt meedoen. Bekijk de acties en doe mee!

Gratis gastlessen over Olie en vet

De actie voor het winnen van een gastles is afgelopen.

Win een gratis gastles bij jou op school!
Geeft u les in groep 7 en/of 8 en gaat u aan de slag met de Smaakmissie Olie & vet? Vraag dan een gratis gastles aan! Een expert vertelt alles over olie en vet, over de gezondheidseffecten, functionaliteit en hoe het gemaakt wordt. Leerlingen gaan zelf aan de slag met het maken van margarine en er wordt een leuke quiz gespeeld. Lees meer

Header Olie en vet.jpg

De actie voor het winnen van een margarinepakket is afgelopen. De prijswinnaars zijn bekend en hebben bericht gehad.

Win een margarinepakket! In de Smaakmissie gaan leerlingen ook zelf margarine maken. Dit wordt nog makkelijker met de margarinekit. Een pakket met allerlei materialen om margarine te maken. Wij mogen er een aantal weggeven! Laat ons weten wat uw motivatie is om de Smaakmissie Olie & vet met de klas te doen en win dit handige pakket!

Vraag gratis de nieuwe Smaaklesmap aan!

De actie rondom het gratis aanvragen van de Smaaklesmap is afgelopen. Wilt u toch gebruik maken van de lesmap?

Bestel de vernieuwde lesmap hier via de webshop!

De Smaaklesmap heeft een update gehad. Alle lessen zijn samen met het Voedingscentrum aangepast aan de nieuwste inzichten rondom voeding. Alle basisscholen kunnen nu de herziene map gratis aanvragen (op=op)!

      • Alle overige geïntereseerden kunnen gebruik maken van ons gratis digitale materiaal (vanaf september 2017 is ook hier het vernieuwde materiaal te vinden) of kunnen de vernieuwde lesmap (vanaf september 2017) kopen via de webshop.
websitebannernieuweSmaaklesmap.png

Zomerfruitbingo

De zomer door met zomerfruit! Heb jij deze fruitsoorten al eens geproefd? Vink de soorten die jij hebt gegeten deze zomer aan op de poster. Eet jij er meer dan je vriendjes, vriendinnetjes en ouders?

Download hier de poster:

zomerfruitbingo.pdf

Moestuinactie

De actie rondom het aanvragen van de moestuinzaadjes is afgelopen.

In het voorjaar hebben scholen moestuinzaadjes kunnen aanvragen. Deze moestuinactie hoorde bij de Smaakmissie Moestuin. Wanneer oogst je broccoli en wanneer is snijbiet volgroeid? Bekijk de oogsttips van Sharonne de Tuinvrouw!

Header moestuin.jpg

Stel je vraag aan kinderen in Afrika over hun eten en win het kookboek ROOTS kids!

Deze actie is afgelopen. De prijswinnaars zijn bekend en hebben bericht gehad.

2_kokki_globe.jpg

In het voorjaar is aan kinderen in heel Nederland gevraagd wat ze altijd al wilden weten over de eetgewoonten van kinderen in Afrika. Bijna 100 vragen zijn opgestuurd! Afgelopen maand is de Rabobank Foundation naar Afrika geweest om de antwoorden op alle vragen te verzamelen.

De leukste vragen worden beantwoord in het kookboek 'ROOTS kids' voor en door kinderen uit Nederland en Afrika. De leerlingen die de leukste vraag hebben gesteld krijgen allemaal het kookboek als prijs! Alle prijswinnaars hebben een persoonlijk bericht ontvangen.

Lees meer over de actie en bekijk de foto's van de reis!

Vul de enquete over Smaaklessen in en maak kans op een Smaakleskist

De enquête over het lesmateriaal van Smaaklessen is inmiddels gesloten. Allemaal bedankt voor het invullen! De prijswinnaars van de gruitboxen en Smaakleskist zijn bekend en hebben een persoonlijk bericht ontvangen.

NME leskist.png

Sub_hoofd_490x330px_leerlingen.jpg