Voorleesboeken over eten

Eten en koken, daar zijn veel leuke kinderboeken over geschreven! Op deze pagina vind je een selectie van de leukste kinderboeken over (gezonde) voeding om voor te lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen.

ons mooie voedselboek.jpg

Ons mooie voedselboek - Lisette De Jong en Ria De Jong

Vraag jij je wel eens af welke reis een banaan aflegt naar de fruitschaal? Of hoe je zelf chips kunt maken? De antwoorden op deze en andere vragen vind je in Ons Mooie Voedselboek. In het boek nemen Pepijn en zijn hondje Pepper je mee om boodschappen te doen. Het wordt een avontuurlijke tocht door weilanden, boerenkoolvelden en bananenplantages. Ze nemen een kijkje in een aardbeienkas en een yoghurtfabriek, en duiken in zee om garnalen te vangen. Jij reist met ze mee en ziet wat er allemaal gebeurt om ons eten op ons bord te krijgen en hoe het is om boer te zijn.


Anna eet graag fruit.jpg

Anna eet graag fruit - Kathleen Amant

Anna gaat met mama naar de markt om fruit te kopen. Anna is dol op fruit en fruitdrankjes. Ze kopen appels, sinaasappels, bananen, aardbeien … Een heerlijk verhaal over hoe lekker fruit en fruitdrankjes zijn.


Boer Boris gaat naar de markt.jpg

Boer Boris gaat naar de markt - Ted van Lieshout

In het vijfde boek van de succesvolle serie wil Boer Boris naar de markt om zijn producten te verkopen. Maïs, pudding, kaas, brood, aardappels, groenten... Hij wil er vanaf! Maar hoe moet hij op de markt komen?


Het leven op de boerderij.jpg

Het leven op de boerderij - Constanza Droop

Dit boek vertelt alles wat uw kind wil weten over de boerderij. De kleurrijke illustraties nodigen de kinderen uit om meer te weten te komen over het werk van de boer, wat er zoal op de akkers groeit en hoe er geoogst wordt.


Koken voor de keizer.jpg

Koken voor de keizer - Marloes Morshuis

De elfjarige Mick moet koken voor zijn leven. Zeven dagen lang moet hij iets maken wat keizer Linus I van het eiland Minelotte lekker vindt. Probleem: de keizer lust niets.


Lekker gezond.jpg

Lekker gezond - Patricia Geis

Waarom moeten we groenten eten? Waarom staat er niet elke dag spaghetti op tafel? Waarom is ontbijten zo belangrijk? In dit leuke en originele kinderdoe-boek gaan kinderen zelf aan de slag.Monstersoep.jpg

Monstersoep - Timothy Knapman & Ben Gort

en roodharig monster (ik-figuur) wil iets lekkers koken voor de verjaardag van zijn moeder die 103 wordt. Moeder is een lastige eter en dit keer wordt het geen koningin, prinsesje, tovenaar of ridder, maar een jongetje!


Waar komt fruit vandaan.jpg

Waar komt fruit vandaan? - Linda Staniford

Sinaasappels, worteltjes, rijst, rundvlees... Wat je eet, ligt elke dag in de supermarkt, in de groentewinkel of bij de slager. Dat eten heeft een hele reis gemaakt!

strooiafbeelding 1 eusf.jpg